Confucius zei ooit ‘geef me werk dat bij me past en ik hoef nooit meer te werken’. Dat lukt mij sinds ik met Abeke ons bedrijf Westerdijk & Schreur startte vanuit onze missie om alle communicatieprofessionals te laten werken vanuit hun talenten en drijfveren. Mijn werk is leuk. Ik geniet. Intellectueel word ik uitgedaagd, we mogen ons inzetten in mooie organisaties en samenwerken met fijne mensen. Ons werk heeft zin. Waarom is werken vanuit talent in deze Coronatijd voor mij dan soms lastig? Ik moet duidelijk meer mijn best doen om mijn sterkste talenten in te zetten[1].

Waarom? Mijn talenten liggen vooral op het relatievlak. Ik hou van de verbinding, van het leggen van relaties, van lachen met elkaar, van het creëren van de best haalbare oplossing voor alle betrokkenen, voor het halen van het optimale resultaat in samenwerking met anderen. Daarvoor zet ik me onvermoeibaar en met heel veel plezier in.

Dat gaat nu anders. Westerdijk & Schreur werkt nu vanuit huis. We zoeken elkaar op via Teams of Zoom. En ja hoor, dat gaat hartstikke goed.

Maar soms kan ik mijn computer uit het raam gooien. Vierkante ogen, behoefte aan samen een Latte Macchiato drinken en sparren over werk, zonder tussenkomst van een beeldscherm.

Herken je dat?

Ik heb vijf manieren gevonden om het voor mij leuk te houden en in verbinding te zijn met anderen:

  1. Onze ‘Latte-momentjes’ vervang ik door korte koffietjes met iemand uit mijn gezin;
  2. Mijn week- en dagplanning bekijk ik de week of dag van tevoren en plan daar dagelijks online contactmomenten in met mensen. Soms functioneel en soms gewoon gezellig;
  3. Aan het eind van de werkdag reflecteer ik kort: wat was waardevol vandaag? Heb ik echt contact gehad met mensen?  Heb ik gekozen voor contact of ben ik ‘verzopen‘ in mijn takenlijst en beeldscherm? Wat ga ik morgen anders doen?
  4. Elke dag heeft ontspanningsmomenten in de buitenlucht en ik maak m’n hoofd en lijf wakker met een portie yoga;
  5. Ik accepteer dit nieuwe normaal.

En Westerdijk & Schreur start iedere werkdag gewoon op met een lekkere Latte Macchiato en een WhatsApp videocall. Zo maken we er toch gewoon een feestje van!

Hoe pak jij het aan?

[1] Mijn talenten heb ik in beeld gebracht met de gevalideerde CliftonStrengths-test. Ken je deze al? Het online programma Meesterschap in Communicatie start met deze test. En leert je vervolgens hoe je deze sterke punten kunt toepassen in jouw praktijk van communicatieprofessional. Je kunt je nog inschrijven tot 1 juni voor de volgende ronde .

 

Wij inspireren je graag om te werken vanuit je grootste talenten, voor meer werkplezier. Schrijf je in voor onze mails. We beloven je, we spammen niet.

Je bent ingeschreven! Tot binnenkort.