Onderzoeksbureau Gallup vroeg de afgelopen 10 jaar aan meer dan 10 miljoen mensen van over de hele wereld of ze het eens zijn met de stelling “Op mijn werk heb ik de mogelijkheid om elke dag te doen waar ik het beste in ben”. Slechts één derde was het daar heel erg mee eens…

Voor degenen die niet de kans krijgen te doen waar ze goed in zijn is de prijs hoog. In een recent onderzoek onder meer dan duizend mensen die het ‘helemaal oneens’ of ‘oneens’ waren met de stelling, voelde helemaal niemand zich betrokken bij zijn werk.

Hoe is dit voor jou?

Wij vonden het best wel shocking toen we dit lazen en aan de andere kant herkennen we het in onze ervaring in het communicatievak; collega’s die zonder motivatie doen wat ze moeten doen. En we hebben het toch ook zelf meegemaakt; dat we van alles deden, maar niet zozeer de dingen waar we het beste in zijn.
Het mooie is, mensen die wèl de mogelijkheid hebben om zich elke dag op hun sterke punten te richten voelen zich tot zes keer meer betrokken bij hun werk. En dat betekent werkplezier en groei.

Je bent zelf je beste instrument

Het kennen en erkennen van je eigen grootste talenten is een eerste stap. Maar het belangrijkste is om ze echt te gaan inzetten. Dat vraagt focus en bewustzijn.

Ontdek jouw toegevoegde waarde

Wij ontwikkelden een e-book met Zeven tips voor het ontdekken van jouw toegevoegde waarde. Zodat je niet ‘zomaar wat doet’ en je talent verspilt, of zelfs een baan opzegt waarin je eigenlijk had kunnen excelleren. Je vraagt ‘m hier aan.

Wij inspireren je graag om te werken vanuit je grootste talenten, voor meer werkplezier. Schrijf je in voor onze mails. We beloven je, we spammen niet.

Je bent ingeschreven! Tot binnenkort.