Wegwijzers in werkgeluk voor communicatieprofessionals en -teams

Persoonlijk talentenrapport en coaching

Meer werkplezier creëren door jouw talenten ècht te kennen en in te zetten

Laat je je in je werk te veel leiden door de waan van de dag? Denk je dat het er bij hoort? STOP! Het kan echt anders. Hoe? Door te werken vanuit je talenten.

Zicht op je blinde vlekken en op jouw unieke talenten

Werken vanuit je aangeboren talenten geeft meer werkgeluk en meer succes in je werk. Daarvoor is het belangrijk om je talenten ècht te kennen. Het gekke is dat de meeste mensen blinde vlekken hebben voor waar ze goed in zijn. De aandacht gaat vaak uit naar wat niet goed gaat of wat je minder goed kunt. Jammer!

Met Ken je talent krijg je inzicht in jouw unieke talenten met een persoonlijk en uitgebreid rapport èn een uur één-op-één coaching.

Wetenschappelijk bewezen test en coachgesprek

De basis van Ken je talent is de gerenommeerde CliftonStrengths-test van onderzoeksbureau Gallup. Dit helpt je om jouw unieke aangeboren talenten en sterke punten boven tafel te krijgen.

Alleen een test is niet genoeg om echt te gaan werken vanuit je talenten, zelfs niet als het een hele goede test is. Daarom bieden we je een uur persoonlijke coaching aan. Binnen drie maanden na aanschaf van Ken je talent. Online of live. Wat jij prettig vindt. 

Hoe meer je je talenten kwijt kunt in je werk, hoe meer succes en voldoening. 

Resultaat

Na Ken je talent ken je jouw unieke talenten en kan je jouw CliftonStrengthsrapport interpreteren en toepassen op jouw persoonlijke en professionele situatie. En dat leidt tot meer werkgeluk en betere resultaten.

Ken je talent

  • Toegang tot de uitgebreide CliftonStrengthstest 34: de beste manier om jouw talenten te begrijpen en de beste versie van jezelf te worden.
  • Uniek talentenrapport met online omgeving waarin enorm veel tips en tools zijn opgeslagen waartoe je onbeperkt toegang hebt.
  • Een uur persoonlijke coaching via ZOOM of live over jouw sterke punten, jouw talentenrapport met tips hoe je dit kunt interpreteren en benutten.

145,- euro exclusief 21 % BTW.

 

Waarom wij werken met de CliftonStrengths test

De CliftonStrengths test is een beproefde test die je talenten in zogenaamde signature themes in kaart brengt. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen. Vervolgens kies je zelf welk van je sterke thema’s en talenten daarbinnen je meer gaat inzetten. Om zo nog beter te worden in je vak en ook met meer plezier te werken. Het gaat dus niet over het werken aan je zwakke punten, maar over het versterken van je talenten. Door daar mee te oefenen maak je er strengths ofwel sterke punten van. Zoals je spieren kunt trainen, kun je ook je talenten trainen. Een positieve en oplossingsgerichte benadering! In de video legt Gallup het uit.

De kans dat een ander dezelfde top 5 talenten heeft als jij is 1 op 33 miljoen…deze test geeft echt inzicht in jouw unieke combinatie van aangeboren talenten.

Ik heb al veel testen gedaan zoals Insights en DISC. Deze test duwt mij niet in een hokje of geeft me geen stempel maar gaat uit van mij. Dat is een goed gevoel.…”

deelnemer CliftonStrengths test in ons programma Meesterschap in Communicatie

“Ik heb er absoluut wat aan gehad. Het levert me nu al op dat ik me bewuster ben van mijn kwaliteiten. Het geeft me een goed gevoel en dat was even wat weggezakt in deze rare en drukke tijd.

Marjan de Weerd

adviseur Marketing en Communicatie, Hogeschool Windesheim

“Het brengt je tot een objectievere kijk op jezelf. Ik was verrast door mijn top vijf talenten.”

Els van Westrienen

zelfstandig communicatieadviseur, WhatEls

“Het heeft mij aan het denken gezet: werk ik voldoende vanuit mijn sterke punten? Het heeft me handvatten gegeven om beter te benoemen waar mijn kracht ligt.”

Claudia Pino

senior communicatieadviseur / projectleider, USG Marketing, Communications & Sales

“Het is leuker en inspirerender om naar je talenten te kijken dan naar je beperkingen. Wat ik fijn vind: het zet je niet in een hokje. De test maakt je zekerder over je talenten en maakt het eenvoudiger je kwaliteiten te verwoorden.”

Saskia Benner

senior communicatieadviseur, ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Veelgestelde vragen

“Ik weet al heel goed wie ik ben en waar ik goed in ben, heeft dit programma dan nog zin?”

Toen wij zelf de gecertificeerde CliftonStrengths talententest deden was de uitkomst niet heel verrassend. Ook wij hebben allerlei trainingen en coachtrajecten gedaan. En toch zijn we super enthousiast over deze test als prachtig startpunt voor een nieuwe stap in je loopbaan. Prikkelende vragen helpen je om krachtige keuzes te maken. En in ons programma koppelen we talentontwikkeling aan het communicatievak, hoe wil jij je daar de komende jaren in ontwikkelen en bewegen? Dat is waardevol om in kaart te brengen voor jezelf.

Ik heb al eerder tests gedaan, waarom zou ik deze nog doen?

Veel testen geven aan wat je bent of hoe je graag denkt of wie je bent. Denk aan de Big Five, Disk, Management Drives, MBTI, Enneagram. Testen gaan over drijfveren, over jouw rol in het team, over jouw leiderschapsstijl. Het geeft vaak aan wat je bent. Een kleur, een label, een type, een voorkeur, een teamrol. De CliftonStrengthstest laat zien waar je van nature goed in bent. Iets waar jezelf vaak blinde vlekken voor hebt. Vier voordelen van de CliftonStrengthstest:
1. Bewezen onder heel veel mensen, wereldwijd miljoenen.
2. De test zegt niet wie of wat je bent maar hoe je dingen doet. Deze test laat je zien wat jouw aangeboren talenten zijn en in welke mate en volgorde ze aanwezig zijn.
3. Het geeft je geen label
4. Jij hebt de regie over hoe jij werkt en waar jij op inzet. De combinatie van de talenten in de testuitslag laat zien hoe je zaken aanvliegt, hoe je met mensen omgaat, hoe je van nature je werk doet. Je kan erop reflecteren. Hoe zie je dit talent terug in je werk? Gaat het inderdaad prettiger als je dit bewust toepast in een opdracht? De uitslag van de test geeft je inzichten waarmee je zelf kunt spelen. Jij hebt de regie over hoe jij werkt en waar jij op inzet.

Ik ben geen marketing- of communicatieprofessional, kan ik Ken je Talent dan ook doen?

Jazeker, Ken je Talent is eigenlijk voor iedereen die meer inzicht wil in eigen talenten en deze gerichter wil inzetten super waardevol. In dat geval zoomen we in het coachgesprek niet in op hoe je jouw top 5 talententhema’s inzet in het communicatievak, maar bespreken we met je hoe dat voor jou van toepassing is in je werk of je leven. Je bent van harte welkom.

Zo’n test, is dat niet net zoiets als een horoscoop?

Ja en nee. De Clifton Strengthstest is een door wetenschappelijk onderbouwde test die door miljoenen mensen over de hele wereld is gemaakt en die een unieke uitkomst geeft. De kans dat een ander dezelfde resultaten in dezelfde volgorde heeft is 1 op 33 miljoen. Het heeft het effect van een horoscoop als je niks doet met de uitkomst. Deze talententest heeft pas echt zin als je er mee aan de slag gaat Daarom bieden wij een uur talentcoaching, zodat je weet hoe je van jouw talententhema’s echt sterke punten kunt maken.

Ik vind een uur coaching wel weinig, wat als ik meer wil?

Als je meer wil doen met talentgericht werken (en daar worden we heel blij van, want het levert je zoveel werkplezier op) dan kun je na Ken je Talent verder met ons programma Meesterschap in Communicatie, een online programma met als je wil een live training, waarbij je nog meer inzicht krijgt in hoe je meer werkgeluk creëert door het inzetten van je talenten. Ook krijg je dan toegang tot onze online community van gelijkgestemde communicatieprofessionals, je kunt al je vragen stellen in de community en wij delen hier regelmatig onze kennis.

Eerst vrijblijvend contact met Inge of Abeke? Bel of mail.

Ken je Talent: meer werkplezier door inzet van jouw talenten. 145,- euro (ex BTW)