06 - 125 99 837 abeke@westerdijkschreur.nl
Selecteer een pagina
Wegwijzers in werkgeluk voor marketing- en communicatieprofessionals en -teams

Meesterschap in Communicatie

voor marketing- en communicatieprofessionals
N
Online community: leer van andere communicatieprofessionals.
N
Krijg inzicht in je drijfveren en grootste talenten en hoe je deze optimaal inzet in het communicatievak.
N
Leren in jouw tijd en tempo.
N
Toegang tot inspirerende webinars.
N
Individuele talentcoaching.
N
Ontwikkeld door experts in communicatie, learning & development en bewustzijnsontwikkeling.
N
Wetenschappelijk onderbouwde werkwijze: werken vanuit talent werkt*.

Hoe jouw talenten en drijfveren je verder brengen in het communicatievak

programma speciaal voor communicatieprofessionals

Je werkt al een tijdje in het communicatievak, je kent het klappen van de zweep. Je houdt van de afwisseling van het vak en het werken met mensen. Maar als je kijkt naar de dagelijkse realiteit voelt het soms als steeds weer bezig zijn met te veel ballen in de lucht houden en het tevreden houden van je klanten.

En dan vind je misschien ook nog dat je eigenlijk alles moet snappen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media, SEO, SEA, agile werken, scrummen, data-analytics, neuro-marketing, noem maar op.

Helderheid over jouw talenten en drijfveren

De waan van de dag regeert. Dagelijks probeer je te voldoen aan de verwachtingen van opdrachtgevers en collega’s. Je denkt er misschien zelfs wel eens over om het roer helemaal om te gooien, maar is dat om te ontsnappen aan de hectiek of omdat je werkelijk iets anders wil? Sta je wel eens stil bij hoe jij het liefst werkt? Helderheid over jouw talenten en drijfveren helpt je om jouw werk anders in te richten en met meer plezier en flow te werken.

Werken als communicatieprofessional vanuit plezier en flow

Vind je dat je overal goed in moet zijn? Maar merk je ook dat het ene onderwerp je meer trekt dan het andere? Logisch! Iedereen heeft eigen talenten, voorkeuren en drijfveren. Het helpt om helder te hebben waarin precies jouw toegevoegde waarde ligt en dit te communiceren aan je omgeving. Om helder zicht te hebben in waar jij je in wilt ontwikkelen. De stappen te zetten om meer vanuit plezier en flow te werken.

Herkenbaar? Dan is het programma Meesterschap in Communicatie voor jou.

Waarom wij werken met de CliftonStrengths test

De CliftonStrengths test is een beproefde test die je talenten in zogenaamde signature themes in kaart brengt. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen. Vervolgens kies je zelf welk van je sterke thema’s en talenten daarbinnen je meer gaat inzetten. Om zo nog beter te worden in je vak en ook met meer plezier te werken. Het gaat dus niet over het werken aan je zwakke punten, maar over het versterken van je talenten. Door daar mee te oefenen maak je er strengths ofwel sterke punten van. Zoals je spieren kunt trainen, kun je ook je talenten trainen. Een positieve en oplossingsgerichte benadering! 

“Het werkboek zet je echt aan tot nadenken over hoe je werkt, waarom je zo werkt en hoe talenten en sterke punten daar in bijdragen of kunnen bijdragen.”

Ilona Oosterkamp

coördinator Marketing & Communicatie, Aeres Hogeschool

“Meesterschap in Communicatie brengt je tot een objectievere kijk op jezelf. Ik was verrast door mijn top vijf talenten. Bezig zijn met mijn drijfveren gaf me inzicht in waarom sommige opdrachten minder voldoening geven of veel energie kosten. Ik wil bijvoorbeeld snel resultaat; in een traject met veel vergaderingen en steeds drie stappen terug voel ik mijn toegevoegde waarde niet. Me dat bewust zijn, helpt om kritisch te kijken of een klus bij me past. En daarmee mijn talenten beter te benutten.”

Els van Westrienen

zelfstandig communicatieadviseur, WhatEls

“Het programma heeft mij aan het denken gezet: werk ik voldoende vanuit mijn sterke punten? Het heeft me handvatten gegeven om beter te benoemen waar mijn kracht ligt. Het programma is mooi onderbouwd met theorie, er zit een duidelijke opbouw in en er gaat een hele positieve en enthousiaste vibe vanuit. Het werkboek is fijn, je kunt het invullen en bewaren.”

Claudia Pino

senior communicatieadviseur / projectleider, USG Marketing, Communications & Sales

“Het is leuker en inspirerender om naar je talenten te kijken dan naar je beperkingen. Wat ik fijn vind aan dit programma: het zet je niet in een hokje. De test maakt je zekerder over je talenten en maakt het eenvoudiger je kwaliteiten te verwoorden. Inge en Abeke maken de training door middel van hun video’s persoonlijk en tonen hun eigen leerproces.”

Saskia Benner

senior communicatieadviseur, ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Effectief leren met blended learning

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat online leren, zoals met het programma Meesterschap in Communicatie, heel effectief is. Je leert in jouw tempo, als het jou uitkomt. De meest effectieve vorm van leren is de zogenaamde blended vorm: online en leren in combinatie met een community en live trainingen. Onderdeel van het programma Meesterschap in Communicatie is daarom een online community waar je vragen kunt stellen, van elkaar kunt leren en elkaar kunt motiveren en inspireren. Regelmatig plaatsen we hier tips en adviezen. Voor deelnemers aan Meesterschap in Communicatie zijn er webinars waarin je vragen kunt stellen. Kun je er niet live bij zijn? De opnames staan in de online academie.

We bieden twee  versies aan van het programma. Aan jou de keuze.

Veelgehoorde overwegingen:

“Kan ik niet beter een vaktraining volgen?”

Tuurlijk heb je ook veel aan het volgen van vaktrainingen, zeker als het onderwerpen zijn waar jij enthousiast over bent. Ons advies: als je helder hebt wat je sterke punten en drijfveren zijn en waarin je je verder wilt ontwikkelen of welke punten je meer wilt inzetten in je werk, kun je gerichtere keuzes maken.

“Ik weet al heel goed wie ik ben en waar ik goed in ben, heeft dit programma dan nog zin?”

Toen wij zelf de gecertificeerde CliftonStrengths talententest deden was de uitkomst niet heel verrassend. Ook wij hebben allerlei trainingen en coachtrajecten gedaan. En toch zijn we super enthousiast over deze test als prachtig startpunt voor een nieuwe stap in je loopbaan. Prikkelende vragen helpen je om krachtige keuzes te maken. En in ons programma koppelen we talentontwikkeling aan het communicatievak, hoe wil jij je daar de komende jaren in ontwikkelen en bewegen? Dat is waardevol om in kaart te brengen voor jezelf.

“Talenten inzetten en werken vanuit je drijfveren…maar het werk moet toch gewoon gedaan worden?”

Stomme klussen zullen er altijd zijn, maar misschien kun je die klus op een andere manier doen of zijn er collega’s die zo’n klus juist heel leuk vinden. Iedereen is verschillend en heeft verschillende talenten. We dagen je wel uit om los te komen van ‘hoe je het altijd deed’. Te denken in rollen in plaats van in functies. Ben jij bijvoorbeeld super ideeënrijk? Dan ben je een waardevolle toevoeging voor elke brainstorm in de organisatie, ook die van andere afdelingen.

“Ik heb geen tijd voor een training, ik moet al die ballen in de lucht houden”

Is je werk ooit af? Als dat zo is, dan zeggen wij, vooral doorgaan met die ballen totdat het af is. In alle andere gevallen zeggen wij je hebt geen tijd om het niet te doen. Als je namelijk met meer plezier en voldoening je werk doet, ben je effectiever. Als je precies weet wat jouw meerwaarde voor de organisatie is, creëer je meer waarde. Het is wetenschappelijk bewezen dat werken vanuit talent productievere, gelukkiger medewerkers oplevert en dat het voor een organisatie ook in financieel opzicht positief uitpakt.

“Ik werk al zo veel jaren in het vak, heeft dit dan nog wel zin?”

Ons motto: pas tussen zes planken ben je uitgeleerd. Je kunt natuurlijk doorgaan met wat je deed. Je weet dat je dan krijgt wat je kreeg. Als dat oké is voor je, is dit programma niet voor jou. Als je denkt dat er meer uit jouw (werk)leven te halen valt, nodigen we je van harte uit om mee te doen.

 

Hebben we je overtuigd?  Of wil je eerst meer weten over Meesterschap in Communicatie. Bel of mail Inge of Abeke.

Meesterschap in Communicatie Praktisch

Duur van het programma: plm. 3 maanden. Tempo bepaal je zelf. Je ontvangt regelmatig mails van ons om je aan te sporen verder te gaan met de opdrachten en oefeningen in de online academie. Daarnaast is er de online community waarin je gelijkgestemden vindt om echt werken te maken van jouw werkgeluk.

Kies je voor talentgesprekken? Dan plan je met een van ons de afspraak in en ontmoeten we elkaar via Zoom, Skype of live in Arnhem.

Prijzen zijn excl. btw voor zakelijke afnemers. Betaling vindt plaats via Ideal of BanContact. Wil je liever een factuur via je werkgever? Neem daarvoor contact met ons op. De factuur ontvang je per mail na inschrijving.

Heb je de CliftonStrengths test al gedaan, bel of mail ons even, dan brengen we 56,00 euro in mindering op de prijs.