Talentontwikkeling voor communicatieprofessionals en -teams

Meesterschap in Communicatie

voor communicatieprofessionals

Deze gekke tijd van coronacrisis nodigt uit om de blik naar binnen te richten en werk te maken van persoonlijke ontwikkeling. Het is ook een tijd waarin regelmatig het uiterste van ons gevraagd wordt. Juist nu is het van belang om je grootste talenten te kennen en in te zetten en je licht te schijnen op jouw blinde vlekken. Doe mee met Meesterschap in Communicatie.

N
Krijg inzicht in je drijfveren en grootste talenten en hoe je deze optimaal inzet in het communicatievak.
N
Leren in jouw tijd en tempo.
N
Online community: leer van andere communicatieprofessionals.
N
Inspirerende workshop.
N
Ontwikkeld door experts in communicatie, learning & development en bewustzijnsontwikkeling.
N
Wetenschappelijk onderbouwde werkwijze: werken vanuit talent werkt*.

Hoe jouw talenten en drijfveren je verder brengen in het communicatievak

programma speciaal voor communicatieprofessionals

Je werkt al een tijdje in het communicatievak, je kent het klappen van de zweep. Je houdt van de afwisseling van het vak en het werken met mensen. Maar als je kijkt naar de dagelijkse realiteit voelt het soms als steeds weer bezig zijn met te veel ballen in de lucht houden en het tevreden houden van je klanten.

En dan vind je misschien ook nog dat je eigenlijk alles moet snappen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media, SEO, SEA, agile werken, scrummen, data-analytics, neuro-marketing, noem maar op.

Helderheid over jouw talenten en drijfveren

De waan van de dag regeert. Dagelijks probeer je te voldoen aan de verwachtingen van opdrachtgevers en collega’s. Je denkt er misschien zelfs wel eens over om het roer helemaal om te gooien, maar is dat om te ontsnappen aan de hectiek of omdat je werkelijk iets anders wil? Sta je wel eens stil bij hoe jij het liefst werkt? Helderheid over jouw talenten en drijfveren helpt je om jouw werk anders in te richten en met meer plezier en flow te werken.

Werken als communicatieprofessional vanuit plezier en flow

Vind je dat je overal goed in moet zijn? Maar merk je ook dat het ene onderwerp je meer trekt dan het andere? Logisch! Iedereen heeft eigen talenten, voorkeuren en drijfveren. Het helpt om helder te hebben waarin precies jouw toegevoegde waarde ligt en dit te communiceren aan je omgeving. Om helder zicht te hebben in waar jij je in wilt ontwikkelen. De stappen te zetten om meer vanuit plezier en flow te werken.

Herkenbaar? Dan is het programma Meesterschap in Communicatie voor jou.

“Het werkboek zet je echt aan tot nadenken over hoe je werkt, waarom je zo werkt en hoe talenten en sterke punten daar in bijdragen of kunnen bijdragen.”

Ilona Oosterkamp

coördinator Marketing & Communicatie, Aeres Hogeschool

“Het programma heeft mij aan het denken gezet: werk ik voldoende vanuit mijn sterke punten? Het heeft me handvatten gegeven om beter te benoemen waar mijn kracht ligt. Het programma is mooi onderbouwd met theorie, er zit een duidelijke opbouw in en er gaat een hele positieve en enthousiaste vibe vanuit. Het werkboek is fijn, je kunt het invullen en bewaren.”

Claudia Pino

senior communicatieadviseur / projectleider, USG Marketing, Communications & Sales

Effectief leren met blended learning

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat online leren, zoals met het programma Meesterschap in Communicatie, heel effectief is. Je leert in jouw tempo, als het jou uitkomt. De meest effectieve vorm van leren is de zogenaamde blended vorm: online en leren in combinatie met een community en live trainingen. Onderdeel van het programma Meesterschap in Communicatie is daarom een online community waar je vragen kunt stellen, van elkaar kunt leren en elkaar kunt motiveren en inspireren. Regelmatig plaatsen we hier tips en adviezen. Ook is er een live-webinar waarin je vragen kunt stellen. Kun je er niet live bij zijn? De opnames staan in de online academie.

We bieden ook een versie aan van dit programma inclusief een inspirerende workshop, voor die mensen die houden van live contact en meer de diepte in gaan.

Veelgehoorde overwegingen:

“Kan ik niet beter een vaktraining volgen?”

Tuurlijk heb je ook veel aan het volgen van vaktrainingen, zeker als het onderwerpen zijn waar jij enthousiast over bent. Ons advies: als je helder hebt wat je sterke punten en drijfveren zijn en waarin je je verder wilt ontwikkelen of welke punten je meer wilt inzetten in je werk, kun je gerichtere keuzes maken.

“Ik weet al heel goed wie ik ben en waar ik goed in ben, heeft dit programma dan nog zin?”

Toen wij zelf de gecertificeerde CliftonStrengths talententest deden was de uitkomst niet heel verrassend. Ook wij hebben allerlei trainingen en coachtrajecten gedaan. En toch zijn we super enthousiast over deze test als prachtig startpunt voor een nieuwe stap in je loopbaan. Prikkelende vragen helpen je om krachtige keuzes te maken. En in ons programma koppelen we talentontwikkeling aan het communicatievak, hoe wil jij je daar de komende jaren in ontwikkelen en bewegen? Dat is waardevol om in kaart te brengen voor jezelf.

“Talenten inzetten en werken vanuit je drijfveren…maar het werk moet toch gewoon gedaan worden?”

K-klussen zullen er altijd zijn, maar misschien kun je die klus op een andere manier doen of zijn er collega’s die zo’n klus juist heel leuk vinden. Iedereen is verschillend en heeft verschillende talenten. We dagen je wel uit om los te komen van ‘hoe je het altijd deed’. Te denken in rollen in plaats van in functies. Ben jij bijvoorbeeld super ideeënrijk? Dan ben je een waardevolle toevoeging voor elke brainstorm in de organisatie, ook die van andere afdelingen.

“Ik heb geen tijd voor een training, ik moet al die ballen in de lucht houden”

Is je werk ooit af? Als dat zo is, dan zeggen wij, vooral doorgaan met die ballen totdat het af is. In alle andere gevallen zeggen wij je hebt geen tijd om het niet te doen. Als je namelijk met meer plezier en voldoening je werk doet, ben je effectiever. Als je precies weet wat jouw meerwaarde voor de organisatie is, creëer je meer waarde. Het is wetenschappelijk bewezen dat werken vanuit talent productievere, gelukkiger medewerkers oplevert en dat het voor een organisatie ook in financieel opzicht positief uitpakt.

“Ik werk al zo veel jaren in het vak, heeft dit dan nog wel zin?”

Ons motto: pas tussen zes planken ben je uitgeleerd. Je kunt natuurlijk doorgaan met wat je deed. Je weet dat je dan krijgt wat je kreeg. Als dat oké is voor je, is dit programma niet voor jou. Als je denkt dat er meer uit jouw (werk)leven te halen valt, nodigen we je van harte uit om mee te doen.

 

Hebben we je overtuigd?  Of wil je eerst meer weten over Meesterschap in Communicatie. Bel of mail Inge of Abeke vrijblijvend.

Meesterschap in Communicatie Praktisch

Uiterste inschrijfdatum 1 juni 2020
Duur van het programma: 3 maanden, met uitloop i.v.m. workshopdatum
Webinardatum: 1 juli
Workshopdatum: 30 september
Maximum aantal deelnemers workshop: 15

Let op, vermelde prijzen hieronder gelden alleen voor deze ronde. De prijzen bij de ronde in september gaan omhoog.

 

Prijzen zijn excl. btw. Betaling vindt plaats via Ideal of Bankcontact. Wil je liever een factuur via je werkgever? Neem daardoor contact met ons op. De factuur ontvang je per mail na inschrijving.