Je hebt bakkers en meesterbakkers. Bakkers bakken brood en taart. Meesterbakkers maken exquise bruidstaarten en prachtige petit fours voor bijzondere gelegenheden. Of zeer speciale ambachtelijke broden.

Professionals

Communicatieprofessionals leveren content, plannen en adviezen en creëren verbinding. Communicatieprofessionals die werken vanuit hun sterke punten, zijn meester-communicatieprofessionals. Zij doen hun werk vanuit hun sterke punten en leveren excellent werk.

Positie bevechten

Communicatie is een vak. Dat weten we allemaal. En toch moeten we dat nog wel eens bevechten. De afdeling Communicatie wordt gezien als boodschapper van goede berichten, oppoetser van slecht nieuws, als de nee-politie, als vriendelijke mensen maar ‘wat doen ze nu eigenlijk?’ of ‘het zijn er zoveel’.

Toegevoegde waarde

En dat terwijl ons vak zoveel biedt en zo’n toegevoegde waarde heeft voor een organisatie. Communicatie zorgt voor de verandering. Voor de interactie met de buitenwereld die vervolgens mede bepalend is voor de koers, werkwijzen en cultuur van de organisatie (Vera de Witte in De nieuwe communicatieprofessional, communicatie als succesfactor voor organisaties, 2017)

Hoe kan je dat belang nu laten zien in plaats van erover te vertellen? Wij denken dat je dat doet door meesterschap te tonen.

Meesterschap in communicatie

Meesterschap is voor ons de optelsom van kennis, competentie, vaardigheden, houding en ervaring. Door te blijven leren, uit te proberen en te laten zien wat je kan. En de werkelijke meester ben je als je sterke punten maakt van jouw talenten. En niet alleen jij, maar alle mensen in je team, als dat aan de orde is. Richt je op waar je goed in bent, pas dit vaker toe, ook in andere settings. Kies de rollen die het beste bij jou passen en laat collega’s hetzelfde doen. Samen ga je excelleren. En dan weet de hele organisatie wat jullie waarde is.

Lees meer over het online programma Meesterschap in communicatie.

Wij inspireren je graag om te werken vanuit je grootste talenten, voor meer werkplezier. Schrijf je in voor onze mails. We beloven je, we spammen niet.

Je bent ingeschreven! Tot binnenkort.