Wegwijzers in werkgeluk voor communicatieprofessionals en -teams

Talent in Communicatie

voor communicatieteams
N
Energiek, interactief programma.
N
Met online leeromgeving.
N
Ieder teamlid krijgt helderheid over zijn talenten.
N
De teamleden leren elkaars talenten kennen.
N
We koppelen talenten aan de doelen van het team en de organisatie.
N
Zodat je vervolgens met energie en flow de teamdoelen kunt bereiken.
N
Wetenschappelijk onderbouwde werkwijze: werken vanuit talent werkt*.
N
Ontwikkeld door experts in communicatie, learning & development en bewustzijnsontwikkeling.

Talent in Communicatie voor communicatie-teams

Het programma Talent in Communicatie is speciaal ontwikkeld voor communicatieteams. Een maatwerkprogramma gericht op het ontdekken van ieders talenten en de teamtalenten. Deze koppelen we aan de team- en organisatiedoelen.

We werken met de wetenschappelijke test Cliftonstrengths. Iedere deelnemer ontvangt hiervoor het boek Ontdek je sterke punten 2.0 (Tom Rath) met een exclusieve inlogcode.

Talent aan het werk

De uitkomsten in de gepersonaliseerde rapporten koppelen we vervolgens aan de teamdoelen en -activiteiten. En aan de dagelijkse realiteit in het communicatievak.

 

“Een team is complementair als de sterke kanten van teamleden de zwakke kanten van anderen compenseren…”

(hockeycoach Marc Lammers, 2010)

Belangrijk: de talentontwikkeling van jouw team plaatsen we in het perspectief van het team èn de organisatie: Hoe kunnen we datgene waar jullie sterk in zijn, wat jullie drijft verbinden met dat wat voor de organisatie van belang is?

Waarom wij werken met de CliftonStrengths test

De CliftonStrengths test is een beproefde test die je talenten in zogenaamde signature themes in kaart brengt. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen. Vervolgens kies je zelf welk van je sterke thema’s en talenten daarbinnen je meer gaat inzetten. Om zo nog beter te worden in je vak en ook met meer plezier te werken. Het gaat dus niet over het werken aan je zwakke punten, maar over het versterken van je talenten. Door daar mee te oefenen maak je er strengths ofwel sterke punten van. Zoals je spieren kunt trainen, kun je ook je talenten trainen. Een positieve en oplossingsgerichte benadering! In de video hiernaast legt Gallup het uit.

Dit programma is geschikt voor hoofden Communicatie die nadenken over ontwikkeling van hun medewerkers, die flexibeler willen omgaan met vaste takenpakketten om te kunnen inspelen op hedendaagse communicatievraagstukken.

Edith van Gemert

hoofd Communicatie Koninklijk Huis, Rijksvoorlichtingsdienst, Ministerie van Algemene Zaken

Het programma was heel waardevol voor ons team. Mensen hebben een beter beeld van hun eigen talenten gekregen en hoe ze die kunnen inzetten om te excelleren. Ook hebben ze meer inzicht gekregen in de talenten van hun teamleden en met wie ze op een bepaalde vraag het beste de samenwerking kunnen zoeken.

Patrick Dekkers

managing partner, HVRGroup

Het programma biedt een prikkelende, andere manier om naar je werk te kijken. Het werkt stimulerend, omdat je kijkt naar waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Inge en Abeke zijn open, benaderbaar en het is prettig dat zij de dagelijkse praktijk kennen van het communicatievak. De Cliftonstrengths-test en het bijbehorende rapport zijn een grote plus, het geeft inzicht in eigen talenten en talenten van je collega’s. Ik vind het belangrijk om het werken vanuit je talenten levend te houden en probeer er elke teammeeting bij stil te staan.

Frank Aarts

hoofd Communicatie, Hogeschool van Amsterdam, faculteit Business en Economie

Moet jouw team op de schop? Nee.

Het combineren van talenten, drijfveren en taken betekent níet dat het team op de schop moet. Teamleden kunnen wel andere taken oppakken of een andere rol aannemen in bepaalde situaties. Of teamleden ontdekken dat ze meer aan elkaar hebben dan gedacht. Of teamleden gaan op een andere manier samenwerken.

Geïnspireerd werken? Ja!

Dus: heeft jouw team een uitdagende opdracht in het vizier die je anders wilt aanpakken? In het programma Talent in Communicatie leer je als team elkaar beter kennen, worden vaste patronen doorbroken en ga je je talenten bewuster inzetten. Flow!

We maken de training op maat voor jouw team

Elk team en elke organisatie is anders. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom maken we dit programma op maat. Een training van een dag, van drie dagdelen of een tweedaagse programma met een terugkomdag; we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Misschien wil je meer focus op talenten of misschien wil je aandacht voor de why van jouw medewerkers of van individuele medewerkers. We bespreken het graag met je!

Ontdek je toegevoegde waarde als communicatieprofessional

En ontvang naast het e-book zo nu en dan waardevolle informatie over werken vanuit je talenten in het communicatie- en marketingvak. We beloven: we spammen niet en je kunt je met één klik weer uitschrijven.

Yes, je ontvangt een mail met een downloadlink