06 - 125 99 837 abeke@westerdijkschreur.nl
Selecteer een pagina
Wegwijzers in werkgeluk voor marketing- en communicatieprofessionals en -teams

Talent in Communicatie

voor marketing & communicatieteams
N
Ontwikkeld door experts in marketing & communicatie, learning & development en bewustzijnsontwikkeling.
N
De teamleden leren elkaars talenten kennen.
N
Ieder teamlid krijgt inzicht in zijn of haar unieke set aan kwaliteiten in een individueel talentgesprek.
N
Energiek, interactief programma met online leeromgeving.
N
Je ontdekt de dynamiek en interactie tussen talenten en dat vergemakkelijkt de samenwerking.
N
Zodat je vervolgens met energie en flow de teamdoelen kunt bereiken.
N
Wetenschappelijk onderbouwde werkwijze: werken vanuit talent werkt*.

Talent in Communicatie voor marketing & communicatie-teams

Het programma Talent in Communicatie is speciaal ontwikkeld voor teams werkzaam in marketing & communicatie. Het is een programma dat is gericht op het ontdekken van ieders persoonlijke talenten en wat de interactie tussen die talenten voor de samenwerking betekent. In resultaat en in werkplezier.

We werken met de wetenschappelijke test Cliftonstrengths. Iedere deelnemer krijgt daarvoor toegang tot een online omgeving met veel achtergrondinformatie over het inzetten en ontwikkelen van je sterke punten.

Talent aan het werk

De uitkomsten in de gepersonaliseerde rapporten bespreken we vervolgens in een individueel talentgesprek. Daarna volgt een teamsessie van 1 dag of twee dagdelen waarin we met de groep reflecteren op de talenten van het team.  Gekoppeld aan de dagelijkse realiteit van het team en het marketing & communicatievak. En omdat wij beiden al vele jaren werken in de marketing & communicatie zijn de voorbeelden legio.

“Een team is complementair als de sterke kanten van teamleden de zwakke kanten van anderen compenseren…”

(hockeycoach Marc Lammers, 2010)

Belangrijk: de talentontwikkeling van jouw team plaatsen we in het perspectief van het team èn de organisatie: Hoe kunnen we datgene waar jullie sterk in zijn, wat jullie drijft verbinden met dat wat voor de organisatie van belang is?

Waarom wij werken met de CliftonStrengths test

De CliftonStrengths test is een beproefde test die je talenten in zogenaamde signature themes in kaart brengt. Er zijn 34 themes waarbinnen veel meer talenten vallen. Vervolgens kies je zelf welk van je sterke thema’s en talenten daarbinnen je meer gaat inzetten. Om zo nog beter te worden in je vak en ook met meer plezier te werken. Het gaat dus niet over het werken aan je zwakke punten, maar over het versterken van je talenten. Door daar mee te oefenen maak je er strengths ofwel sterke punten van. Zoals je spieren kunt trainen, kun je ook je talenten trainen. Een positieve en oplossingsgerichte benadering! 

Dit programma is geschikt voor hoofden Communicatie die nadenken over ontwikkeling van hun medewerkers, die flexibeler willen omgaan met vaste takenpakketten om te kunnen inspelen op hedendaagse communicatievraagstukken.

Edith van Gemert

hoofd Communicatie Koninklijk Huis, Rijksvoorlichtingsdienst, Ministerie van Algemene Zaken

Het programma was heel waardevol voor ons team. Mensen hebben een beter beeld van hun eigen talenten gekregen en hoe ze die kunnen inzetten om te excelleren. Ook hebben ze meer inzicht gekregen in de talenten van hun teamleden en met wie ze op een bepaalde vraag het beste de samenwerking kunnen zoeken.

Patrick Dekkers

managing partner, HVRGroup

Het programma biedt een prikkelende, andere manier om naar je werk te kijken. Het werkt stimulerend, omdat je kijkt naar waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Inge en Abeke zijn open, benaderbaar en het is prettig dat zij de dagelijkse praktijk kennen van het communicatievak. De Cliftonstrengths-test en het bijbehorende rapport zijn een grote plus, het geeft inzicht in eigen talenten en talenten van je collega’s. Ik vind het belangrijk om het werken vanuit je talenten levend te houden en probeer er elke teammeeting bij stil te staan.

Frank Aarts

hoofd Communicatie, Hogeschool van Amsterdam, faculteit Business en Economie

Moet jouw team op de schop? Nee.

Het combineren van talenten, drijfveren en taken betekent níet dat het team op de schop moet. Teamleden kunnen wel andere taken oppakken of een andere rol aannemen in bepaalde situaties. Of teamleden ontdekken dat ze meer aan elkaar hebben dan gedacht. Of teamleden gaan op een andere manier samenwerken.

Geïnspireerd werken? Ja!

Dus: heeft jouw team een uitdagende opdracht in het vizier die je anders wilt aanpakken? In het programma Talent in Communicatie leer je als team elkaar beter kennen, worden vaste patronen doorbroken en ga je je talenten bewuster inzetten. Mensen gaan voelen dat er groei mogelijk is en kunnen van de fixed mindset naar de growth mindset groeien. Jullie bereiken flow!

We maken de training op maat voor jouw team

Elk team en elke organisatie is anders. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom maken we dit programma op maat. In een intake met de opdrachtgever bekijken wat het beste past. Een dag of twee dagdelen of misschien langer. Om dit programma echt effectief te maken is het individuele talentgesprek over het talentrapport een vast onderdeel in Talent in Communicatie.