Talentontwikkeling voor communicatieprofessionals en -teams

Talent in Communicatie

voor communicatieteams
N
Energiek, interactief programma.
N
Met online leeromgeving.
N
Ieder teamlid krijgt helderheid over zijn talenten.
N
De teamleden leren elkaars talenten kennen.
N
We koppelen talenten aan de doelen van het team en de organisatie.
N
Zodat je vervolgens met energie en flow de teamdoelen kunt bereiken.
N
Wetenschappelijk onderbouwde werkwijze: werken vanuit talent werkt*.
N
Ontwikkeld door experts in communicatie, learning & development en bewustzijnsontwikkeling.

Talent in Communicatie voor communicatieteams

Het programma Talent in Communicatie is speciaal ontwikkeld voor communicatieteams. Een maatwerkprogramma gericht op het ontdekken van ieders talenten en de teamtalenten. Deze koppelen we aan de team- en organisatiedoelen.

We werken met de wetenschappelijke test Cliftonstrengths. Iedere deelnemer ontvangt hiervoor het boek Ontdek je sterke punten 2.0 (Tom Rath) met een exclusieve inlogcode.

Talent aan het werk

De uitkomsten in de gepersonaliseerde rapporten koppelen we vervolgens aan de teamdoelen en -activiteiten. En aan de dagelijkse realiteit in het communicatievak.

 

Belangrijk: de talentontwikkeling van jouw team plaatsen we in het perspectief van het team èn de organisatie: Hoe kunnen we datgene waar jullie sterk in zijn, wat jullie drijft verbinden met dat wat voor de organisatie van belang is?

Dit programma is geschikt voor hoofden Communicatie die nadenken over ontwikkeling van hun medewerkers, die flexibeler willen omgaan met vaste takenpakketten om te kunnen inspelen op hedendaagse communicatievraagstukken.

Edith van Gemert

hoofd Communicatie Koninklijk Huis, Rijksvoorlichtingsdienst, Ministerie van Algemene Zaken

Het programma biedt een prikkelende, andere manier om naar je werk te kijken. Het werkt stimulerend, omdat je kijkt naar waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Inge en Abeke zijn open, benaderbaar en het is prettig dat zij de dagelijkse praktijk kennen van het communicatievak. De Cliftonstrengths-test en het bijbehorende rapport zijn een grote plus, het geeft inzicht in eigen talenten en talenten van je collega’s. Ik vind het belangrijk om het werken vanuit je talenten levend te houden en probeer er elke teammeeting bij stil te staan.

Frank Aarts

hoofd Communicatie, Hogeschool van Amsterdam, faculteit Business en Economie

Abeke en Inge verstaan hun vak en vullen elkaar als trainers uitstekend aan. Het maakt het programma afwisselend en boeiend. Een aanrader voor communicatieafdelingen die worden geleefd door een interne vraag en vaak voorbij gaan aan de eigen talenten en drijfveren.

Selma Laarhoven

hoofd Marketing & Communicatie, Aeres Hogeschool

Moet jouw team op de schop? Nee.

Het combineren van talenten, drijfveren en taken betekent níet dat het team op de schop moet. Teamleden kunnen wel andere taken oppakken of een andere rol aannemen in bepaalde situaties. Of teamleden ontdekken dat ze meer aan elkaar hebben dan gedacht. Of teamleden gaan op een andere manier samenwerken.

Geïnspireerd werken? Ja!

Dus: heeft jouw team een uitdagende opdracht in het vizier die je anders wilt aanpakken? In het programma Talent in Communicatie leer je als team elkaar beter kennen, worden vaste patronen doorbroken en ga je je talenten bewuster inzetten. Flow!

We maken de training op maat voor jouw team

Elk team en elke organisatie is anders. Dat begrijpen wij heel goed. Daarom maken we dit programma op maat. Een training van een dag, van drie dagdelen of een tweedaagse programma met een terugkomdag; we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Misschien wil je meer focus op talenten of misschien wil je aandacht voor de why van jouw medewerkers of van individuele medewerkers. We bespreken het graag met je!