Ken je het begrip ‘reparatiecultuur’? In zo’n cultuur ligt er een focus op wat er niet goed gaat en hoe dat te verbeteren. Dat kan gelden voor de organisatie als geheel en ook voor de medewerkers. Scoor jij in zo’n cultuur slecht op samenwerken bijvoorbeeld, dan is dat jouw ontwikkelpunt. Vanuit de positieve psychologie is dit een gekke benadering. Je kunt niet uitblinken in iets waar je geen talent voor hebt. Van een 4 kun je nooit een 9 of 10 maken. Maar hoe zit het dan met het leren van je fouten?, denk je misschien.

Leren van succes

Onderzoeker Marcus Buckingham heeft daar een interessante visie op:

“Alles wat we leren van fouten, zijn de kenmerken van fouten. Als we iets willen leren over succes, moeten we succes bestuderen.”

Interessant toch? Als een project niet zo lekker loopt, dan roepen we juist “dit moeten we goed evalueren na afloop!”. En dat is absoluut leerzaam.

Maar evalueren we ook zo uitgebreid als een project soepel verliep en zeer goede resultaten gaf? Dan staan we er meestal op z’n hoogst kort bij stil, met een taartje en een compliment voor de projectleden, en evalueren we misschien nog voor de vorm. Althans, zo ken ik het. Maar juist die projecten zijn super leerzaam. Wat ging er goed en wat maakte dat het zo goed ging? Welke talenten hebben de projectleden ingezet? En hoe kunnen we dat in volgende situaties weer inzetten?

Vliegwiel

Juist dit, het uitvergroten van de dingen die goed gaan, er een vliegwiel van maken, willen we de standaard laten zijn in het communicatievak. En hoe prettig is het dan als je precies weet waar jij echt goed in bent en als je dat ook weet van je teamleden? En hoe je dan samen klussen kunt oppakken vanuit ieders sterke punten?

Dit zijn we gaan doen met een programma speciaal voor communicatieteams: Talent in Communicatie. Deelnemers aan ons programma geven aan dat ze juist dat als grote meerwaarde zien, je leert elkaar op een andere manier kennen en je leert hoe je projecten op een andere, inspirerende manier kunt aanvliegen. Nieuwsgierig? Lees de reviews bij Talent in Communicatie.

Wil je ons laten weten hoe dit in jouw team gaat als je binnen een team werkt? Focus jij op je op de dingen waar je niet goed in bent of op je talenten?

 

 

Wij inspireren je graag om te werken vanuit je grootste talenten, voor meer werkplezier. Schrijf je in voor onze mails. We beloven je, we spammen niet.

Je bent ingeschreven! Tot binnenkort.